Učionica

BONTON: LIJEPE RIJEČI - SKRIVENO BLAGO!

Read more...Znati se lijepo ponašati, primjereno svakoj situaciji, pravo je bogatstvo koje svatko može posjedovati.

A ti već raspolažeš dobrim dijelom toga blaga samo ga se trebaš prisjetiti i koristiti ga u pravom trenutku.

.

Opširnije...

UVIJEK AKTUALAN PROJEKT "POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE"

Read more...POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE je akcija koja već više od 20 godine prati generacije prvašića u njihovim prvim tjednima odlaska u školu i, za veliki broj njih, u njihovim prvim samostalnim koracima u prometu.

Hlapić, Gita i njihovi prijatelji dobre savjete imaju za svu djecu koja su sudionici u prometu i pokazuju primjerima kako se sigurno kretati u prometu.

.

Opširnije...

O BOJAMA

Read more...

Boje su svuda oko nas, privlače nas i čine svijet veselim i raznolikim. Svatko od nas ima boju koju najviše voli: volimo nositi odjeću i cipele te boje, djeca biraju igračke najdraže im boje, odrasli kupuju predmete za kuću ili aute u boji koja im se najviše sviđa.

A koju vi boju najviše volite?

.

Opširnije...

JESTE LI ZNALI: ŠTO JE TO ADVENT?

Read more...

Advent ili došašće je razdoblje u crkvenoj liturgijskoj godini, vrijeme pripreme za blagdan Božića.

Advent počinje četiri tjedna prije Božića, najranije 27. studenog, a najkasnije 3. prosinca. Završava 24. prosinca na Badnjak.

.

Opširnije...

JESTE LI ZNALI: KOLIKO SPAVAMO?

Read more...

Čovjek prosječno provede skoro trećinu života – spavajući. Bez dovoljno sna međutim ne možemo zdravo živjeti i obavljati svoje obaveze, imati snage za igru, školu i slobodne aktivnosti.

.

Opširnije...

JESTE LI ZNALI: MJESEČEVE MIJENE - KOLIKO IH IMA?

Read more...

Mjesec je prirodni Zemljin satelit koji se okreće oko naše planete. Za jedan mu obilazak treba 29 dana. Njegovo kretanje, mi Zemljani možemo vidjeti kao izmjenu Mjesečevih faza koje nazivamo: mlađak, prva četvrt, uštap (puni Mjesec) i poslijednja četvrt.

.

Opširnije...

DOBRE ZDRAVSTVENE NAVIKE - VJEŽBANJE

Read more...Svakodnevno vježbanje, razgibavanje i kretanje važna je zdravstvena navika koja krijepi i naše tijelo i naš duh.

Obzirom da svi puno vremena provodimo sjedeći - u školi, za računalom, televizorom, knjigom - dobro je imati naviku svakodnevnog bavljenja tjelesnom aktivnošću.

.

Opširnije...

JESTE LI ZNALI: ŠTO SU TO OBLACI?

Read more...Oblaci su vidljive nakupine kapljica i ledenih kristalića. Nastaju kada se vodena para ohladi ispod temperature rosišta. Gotovo svi oblaci nastaju u prvih 10 km atmosfere jer se količina vodene pare s visinom smanjuje pa nema materijala za njihovo nastajanje.

.

Opširnije...