Uncategorised

PRVAŠIĆI, ETO I VAS U ŠKOLSKIM KLUPAMA!

Read more...Draga djeco, dragi prvašići!

Došao je i prvi dan u školskim klupama! Koliko novih prijatelja ste upoznali? Kakvom vam se čini učiteljica? Kako ste putovali do škole i natrag kući? Ovo je trenutak koji ste tako dugo čekali, no od svega je najvažnije da sigurno stignete do škole i vratite se kući.

.

Opširnije...

VELIKA UTRKA

Read more...

Dragi Hlapićevci,

Hlapićev portal za vas priprema blagdansko iznenađenje!


Na Badnjak, 24.12., prvi dan blagdana i školskih praznika, Hlapićevci će moći početi igrati igru Hlapićeva “VELIKA UTRKA”,  zabavljati se i natjecati za najbolje rezultate koji će biti i nagrađeni.

A, o kakvoj igri je riječ?

Tko voli Hlapića i njegove prijatelje, tko uživa u njegovim dogodovštinama u filmu “Čudnovate zgode šegrta Hlapića” i seriji “Hlapićeve nove zgode” i redovito prati sadržaje na Hlapićevom portalu, s veseljem će igrati ovu igru jer će u njoj i sam postati junak Hlapićevog svijeta!


Igraj i osvajaj bodove!

10 najboljih rezultata pratit ćemo svi zajedno sve do 31.01.2012. točno u 12 sati kada ćemo 3 igrača s najviše bodova u tom trenutku nagraditi i to:

    -1. na listi - poklon bonom za Hlapićev dućan u iznosu od 200,00 kn
    -2. i 3. na listi - igrom Hlapićeva “VELIKA UTRKA” na ploči

Nakon toga, krećemo iznova sakupljati bodove, ususret novim nagradama o kojima ćemo vas na vrijeme obavijestiti.


A, za one koji vole društvene igre?

Njih u Hlapićevom dućanu i u Online trgovini na Hlapićevom portalu očekuje Hlapićeva “VELIKA UTRKA”, igra na ploči s kojom se mogu zabavljati u krugu obitelji ili prijatelja.


Dobru zabavu, pobjede i osvajanje nagrada želi vam


Hlapić

.

S Hlapićem do nagrada - pravila nagradne igre

Read more...

Na temelju članka 69. Zakona o igrama na sreću (NN 87/2009) i Pravilnika o priređivanju nagradnih igra (NN 8/2010) Maraska d.d Zadar, OIB 07602786563, donosi sljedeća:

PRAVILA NAGRADNE IGRE
„S HLAPIĆEM DO NAGRADA“

Članak 1.
Priređivač nagradne igre je: MARASKA dioničko društvo za proizvodnju i promet alkoholnih i bezalkoholnih pića, Biogradska cesta 64 A, 23000 Zadar.   

Članak 2.
Naziv nagradne igre je: „S HLAPIĆEM DO NAGRADA“.  

Članak 3.
Svrha nagradne igre je promidžba proizvoda Priređivača nektara u tetrapak pakiranju i licencnog branda Hlapić, tvrtke Croatia film d.o.o. Zagreb, na području Republike Hrvatske.

Članak 4.
Nagradna igra počinje 29.11.2011. godine i završava zaključno s uključivo 25.01.2012. godine.  

Članak 5.
Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je kupiti:

-    20 Hlapić nektara, pakiranja 0,2L, bilo kojeg okusa, uključujući: Hlapić naranča, Hlapić jabuka, Hlapić ledeni čaj, Hlapić marelica i Hlapić multivita, Hlapić borovnica.


Dokaz kupnje su izrezani kuponi sa likom Hlapića, označeni sa slovom „M“, koji se nalaze na ambalaži Hlapić nektara.

Za sudjelovanje u nagradnom izvlačenju, izrezane Hlapić kupone s pakiranja Hlapić nektara potrebno je poslati zajedno s ispunjenim podacima (ime, prezime, puna adresa i broj telefona s predbrojem) pismonosnom pošiljkom najkasnije s uključivo pečatom otpreme pošte od 25.01.2012. godine.   


MARASKA d.d.
Biogradska cesta 64 A, 23000 Zadar
Za Nagradnu igru: „S HLAPIĆEM DO NAGRADA“

Za izvlačenje dobitnika uzet će se u obzir samo pismonosne pošiljke najranije s pečatom otpreme pošte od 29.11.2011. do najkasnije uključivo i 25.01.2012. godine.

Članak 6.
Svaki sudionik može sudjelovati u nagradnoj igri slanjem neograničenog broja pošiljaka i može osvojiti više nagrada.

 
Članak 7.
Nagrade su:

1.    Igraća konzola SONY PlayStation 3, 160GB u količini od 2  jedinične cijene 2.118,06 kn i ukupne cijene 4.236,12 kn.
2.    Dječji bicikl Mini Force 20˝ 6 brzina u količini od 2 jedinične cijene 999,00 kn i ukupne cijene 1.998,00 kn.
3.    Apple iPod classic, 160GB, crni u količini od 1 jedinične i ukupne cijene 1.848,69 kn.
4.    Hlapić poklon paket (1 kom. DVD s dječjim programima, 1 kom. dječje igraće karte (Crni Štakor / Poštujte naše znakove), 1 kom. dječja igra na ploči "Velika utrka“, 1 kom. Čarobne drvene bojice, 1 kom. podložak za miša) u količini od 100 jediničnih cijena 125,12 kn i ukupne cijene 12.512,00 kn.


Ukupan nagradni fond iznosi 20.594,81 kuna.

Članak 8.
U nagradnoj igri pravo sudjelovanja imaju sve fizičke osobe s prebivalištem u Republici Hrvatskoj, osim djelatnika Priređivača, nositelja licence, tvrtke Croatia film d.o.o., te članova njihove uže obitelji.

U slučaju da izvučeni sudionik ne ispunjava tražene uvjete za dobitak, izvlačenje za konkretnu nagradu se nastavlja sve dok ne bude izvučen sudionik koji ispunjava tražene uvjete te time bude određen dobitnik nagrade za koju se vrši konkretno izvlačenje.


Članak 9.
Dobitnik isključivo može preuzeti nagradu koju je dobio, bez mogućnosti zamjene za novac ili bilo koju drugu robu.


Članak 10.
Prije početka nagradne igre Priređivač će na utvrđenu vrijednost fonda nagrada iz  članka 7. uplatiti 5%, odnosno 1.029,74 kn u korist Hrvatskog crvenog križa.

Članak 11.

Izvlačenje dobitnika nagrada održat će se 28.01.2012. godine u prostorijama trgovačkog centra CITY CENTER ONE, Jankomir 33, 10000 Zagreb u 11.00 sati, koje će nadzirati komisija sastavljena od tri člana predstavnika Priređivača. Na izvlačenju izvlačit će se dobitnici nagrada iz članka 7.

Prilikom izvlačenja dobitnika o tijeku izvlačenja vodit će se zapisnik koji mora sadržavati mjesto i vrijeme izvlačenja, klasu, urudžbeni broj, datum i naziv medija u kojem su pravila nagradne igre objavljena, imena i prezimena i adrese članova komisije, način izvlačenja dobitnika, ime i prezime i adresu dobitnika te naziv i vrijednost nagrade pojedinog dobitnika.  

Zapisnik potpisan od svih članova komisije Priređivač dostavlja Ministarstvu financija u roku od 8 dana od dana izvlačenja dobitnika nagrada.

Prilikom izvlačenja imena dobitnika obavezno će se provjeriti jesu li ispunjeni uvjeti iz članka 5. ovih Pravila.
 

Članak 12.
Priređivač nagradne igre zadržava pravo da iz primljenih pošiljki izdvoji prije izvlačenja pošiljke sumnjiva sadržaja te ih komisijski provjeri prije  uključivanja u nagradno izvlačenje.


Članak 13.
Imena i prezimena dobitnika nagrada iz izvlačenja bit će objavljena dana 01.02.2012. godine  u 24sata, ili na web stranicama Priređivača odnosno vlasnika licence tvrtke Croatia film d.o.o. iz Zagreba.


Članak 14.
Sudjelovanjem u ovoj nagradnoj igri sudionici su suglasni da se, ako postanu dobitnici nagrada, njihovi osobni podatci: ime i prezime, adresa, slika, video materijali i slično mogu od strane Priređivača koristiti bez naknade i prethodne suglasnosti dobitnika te da se mogu objaviti u tiskanom, zvučnom, slikovnom, video i elektroničkom obliku.
 

Članak 15.
Priređivač će u pisanom obliku obavijestiti dobitnike o dobivenoj nagradi u roku od 8 dana od dana izvlačenja dobitnika nagrada.

Dobitnik nagradu preuzima na adresi Priređivača.  

Nagrade sa izvlačenja dobitnici nagrada preuzimaju u roku od 30 dana od primitka pisane obavijesti o dobivenoj nagradi.

Priređivač će u roku od 8 dana nakon isteka roka za podizanje nagrada dostaviti Ministarstvu financija podatke o dobitnicima nagrada vrjednijima od 5.000,00 kn zajedno s dokazom o preuzimanju nagrada od strane dobitnika.

Ako dobitnici nagrade ne podignu nagradu u roku od 30 dana, Priređivač će ponovo u roku od 8 dana po isteku tridesetog dana od prve obavijesti, obavijestiti dobitnika o dobitku te odrediti naknadni rok za podizanje nagrada.

Ako dobitnik ni u naknadnom roku ne podigne nagradu, gubi pravo na nagradu, a Priređivač će popis nepodignutih nagrada dostaviti Ministarstvu financija.

Članak 16.
Preuzimanjem nagrade prestaju sve daljnje obveze Priređivača prema dobitniku nagrade.

Članak 17.
Svi dobitnici su dužni svoj identitet, prilikom preuzimanja nagrada, potvrditi vlastitom osobnom iskaznicom.
 
Članak 18.
U slučaju da se za igru prijavi manji broj Sudionika od broja nagrada, Priređivač će postupiti sukladno Pravilniku o priređivanju nagradnih igara (NN 8/2010).

Članak 19.
Pravila nagradne igre iznimno se zbog nastupa više sile, a po prethodnom odobrenju Ministarstva financija, mogu promijeniti.

Priređivač će promijenjena pravila nagradne igre objaviti na isti način na koja su objavljena pravila nagradne igre.
 
Članak 20.
Sudjelovanjem u nagradnoj igri, svaki sudionik prihvaća prava i obveze utvrđene ovim Pravilima.

Članak 21.
Za eventualne sporove između Priređivača i Sudionika nagradne igre, nadležan je Općinski sud u Zadru.
 
Članak 22.
Ova Pravila stupaju na snagu danom objave u dnevnom tisku, 24sata, ili na web stranicama Priređivača odnosno vlasnika licence tvtke Croatia film d.o.o. iz Zagreba, po prethodno pribavljenoj suglasnosti Ministarstva financija RH.

Na ova Pravila dana je suglasnost Ministarstva financija:

KLASA: UP/I- 460-02/11-01/938
URBROJ: 513-07-21-07/11-2

Zadar, 21. studenog 2011.

.

UŽIVAJMO U LIJEPOJ JESENI!

Read more...Ukoliko je topla i sunčana, jeseni je zaista teško odoljeti i mnogi će je među nama nazvati najljepšim godišnjim dobom. Šetnje u jesen su najljepše, posebno kroz šume i parkove u kojem lišće drveća mijenja boje.

Jesen je jedino godišnje doba koje ne počinje 21. dana u mjesecu već 23.09. Na taj dan noć i dan traju jednako dugo. To je astronomska pojava uzrokovana položajem Zemlje, a nazivamo je ravnodnevicom.

.

Opširnije...

HOROSKOP: RUJAN

VODENJAK

Čini ti se da se tvoji prijatelji bore za tvoju naklonost i prijateljstvo? Ako je tako, sada je pravi trenutak da upotrijebiš svoj talent za pomirenje među ljudima. Pokaži im da ti je stalo do prijateljstva sa svakim od njih – podjednako. I da, ako i oni budu prijatelji, svi ćete se zajedno bolje zabavljati i provoditi nezaboravne trenutke.

RIBE

Nema ničega lošega ukoliko želiš promijeniti neke stvari kod sebe sve dok ne pretjeruješ i dok to ima pravog smisla. No, razmisli još jednom o svojoj jedinstvenosti i neponovljivosti. Svatko od nas je iznimna jedinka i njezine osobitosti su ono što ljudi primijećuju i zbog čega se ona izdvaja između svih drugih ljudi koje srećemo.

OVAN

Iako stvari mogu izgledati malo nejasno i zbunjujuće, sve će biti jasnije ukoliko, umjesto panike i dramatiziranja pristupiš svemu s mirnoćom i pozitivnim stavom. Staložene misli i postupci mnoge stvari rješavaju iako u prvom trenutku sve izgleda previše komplicirano i pomalo zastrašujuće. Nastupi hrabro i problem će se riješiti!

BIK

Jedna od stvari zbog kojih te prijatelji najviše vole i cijene je to što znaš saslušati drugoga, kada ima neki problem ili ti nešto želi ispričati da bi neki doživljaj podijelio s nekime. No, sada već i sam znaš da to ponekad zna biti zamarajuće. Moraš pronaći načina da neki puta, u nekom trenutku, taj razgovor skreneš prema nekoj drugoj temi.

BLIZANCI

Ukoliko si zaključio da se trebaš ispričati, nemoj oklijevati već to učini što prije. Iako to sada izgleda kao težak zadatak, vidjet ćeš kakvo će ti olakšanje i zadovoljstvo donijeti kada to bude iza tebe. Nije najgore pogriješiti već ne pronaći snage i ispričati se za svoje krive postupke. Već sada se radujemo kako će to učvrstiti vaše prijateljstvo!

RAK

Loše raspoloženje treba odmah udaljiti od sebe! Naprosto – promijeni stav. Ujutro kada se probudiš, čim otvoriš oči, vježbaj sebe da gledaš svijet drugačijim, veselim, vedrim očima. U svemu što budeš radio, gdje budeš išao, koga budeš sretao, usredotoči se na ono što te čini dobro raspoloženim. Vjeruj, u svemu ima nešto dobro, nešto što će ti popraviti dan!

LAV

Tvoj dan ponovno postaje prekratak. Vrijeme je da napraviš bolji raspored svojih aktivnosti i obaveza. Pobroji ih sve, zapiši na papir i onda prvo odredi koje su ti najbitnije i koje ti vrijeme za njih treba. Potom počni nizati one manje važne koje možeš i izostaviti ukoliko taj dan nemaš vremena. Kada budeš imao cjelovitu sliku pred očima, lakše ćeš se prilagođavati.

DJEVICA

Ukoliko smatraš da trebaš potražiti više informacija, budi siguran da si u pravu i da je to pravi put. Pozovi prijatelje i razgovaraj s njima. Pitaj roditelje...Dileme se rješavaju komunikacijom s drugim ljudima, a tvoji roditelji i prijatelji trebaju biti prva adresa. Oni te vole i, što je jednako bitno, jako dobro poznaju pa će ti dati pravi savjet.

VAGA

Sjeti se da je “biti korektan” tvoja osnovna karakterrna osobina. I kada to znači da ćeš ti izvuči ”kraći kraj”, nećeš moći prevladati svoju prirodu. Ta tvoja osobina, međutim, u očima drugih ljudi ima jako visoku vrijednost i mnogi ti se zbog toga dive i, upravo zbog nje, vole biti u tvojoj blizini. Zapamti da mnogi ljudi nemaju tu osobinu.

ŠKORPION

Ti samo moraš slijediti svoje snove jer to o čemu maštaš nije nedostižno. Možda ćeš morati malo više uštedjeti od svog džeparca nego što si to činio do sada, ali ako si to postaviš za cilj, malo manje slatkiša ili koji odlazak u kino manje neće biti preveliko odricanje. Kada prikupiš dio novaca, možda će ti i roditelji htjeti pomoći da brže dođeš do svog cilja.

STRIJELAC

Čak iako ti nedostaje sve što ti treba za tvoj mali projekt, ne odustaj nego polako prioni osiguravanju svih uvjeta. Tvoji prijatelji koji su već uključeni rado će ti pomoći; ukoliko svatko doprinese u jednom dijelu, projekt će brzo biti spreman za pokretanje. Možda možeš zamoliti za pomoć i svoje razredne prijatelje koji bi željeli sudjelovati.

JARAC

Pa ne moraš baš svima dijeliti savjete! Jesi pametna glavica, ali to neki puta može smetati drugim ljudima. To ne znači da moraš prestati sudjelovati u tuđim aktivnostima i planovima. Možda treba samo promijeniti način kako drugima sugerirati nešto što je uistinu bolje nego ono što oni sami planiraju napraviti. Komuniciranje je umijeće!

.

Marketning

POZICIJE I CIJENE OGLAŠAVANJA – REKLAMNI BANNERI

BANNERI

1. Fiksni banner na naslovnici  - desno
Cijena prikazivanja fiksnih bannera za mjesec dana iznosi:

Veličina 361 x 248 px = 3.350,00  kn (FLASH, GIF, JPG)
Veličina 361 x 124 px = 2.600,00 kn (FLASH)

U cijenu nije uračunat PDV.

2. Fiksni banner na ostalim rubrikama – desno
Cijena prikazivanja fiksnih bannera za mjesec dana iznosi:

Veličina 361 x 248 px = 2. 400,00 kn
Veličina 361 x 124 px = 1. 800,00 kn

U cijenu nije uračunat PDV

Specifikacija bannera

Banneri, kako za naslovnu stranicu tako i za stranice pojedine rubrike, imaju dimenzije 361 x 248 px i 361 x 124 px . Format bannera je FLASH, GIF ili JPG, a najveća dozvoljena težina je 75 Kb
Potrebni podaci za banner su i :

1. link na URL
2. datum početka prikazivanja
3. trajanje prikazivanja

Banneri se šalju na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


POZICIJE I CIJENE OGLAŠAVANJA – OSTALI OBLICI

SPONZORIRANI ČLANCI

Na Hlapićevom portalu je 5 rubrika, te se nudi mogućnost objavljivanja sponzoriranih članaka na svakoj od njih.

Sponzorirani članak je po svojoj formi sličan uobičajenom nesponzoriranom članku koji se objavljuje na Hlapićevom portalu, te je inkorporiran u sadržaj rubrike.

Sponzorirani članak može sadržavati:

1. tekst veličine do jedne kartice
2. sliku ili ilustraciju uz tekst
3. link na web – stranicu oglašivača

Trajanje: 2 tjedna
Cijena: 4.500,00 kn

U cijenu nije uračunat PDV

SPONZOR MJESEČNE ANKETE
Cijena po anketi: 1.000,00 Kn


UVJETI OGLAŠAVANJA

Naručitelj snosi odgovornost za sadržaj i istinitost podataka koje dostavi u formi bannera i sponzoriranog članka.

Naručitelj jamči da su svi dostavljeni oglasni materijali njegovo vlasništvo, ili da ih ima pravo koristiti.

Ukoliko se stranke ne dogovore drugačije, zakupljeni oglasni prostor nije  moguće ustupati trećim osobama.

Naručitelj jamči da na svoje oglase neće postavljati oznake, logotipe, reklame ili promotivne materijale trećih osoba.

OBJAVA OGLASA

Croatia film d.o.o., ukoliko smatra da je sadržaj materijala i/ili oglašavane web stranice neprimjeren ili protuzakonit, ima pravo odbiti ili obustaviti prikazivanje oglasnog materijala.

Ukoliko oglas ne zadovoljava tehničke specifikacije, Croatia film d.o.o. zadržava pravo neobjavljivanja oglasa.

PLAĆANJE

Rok plaćanja iznosi 8 dana.
U slučaju kašnjenja oglašivač je dužan platiti zatezne kamate (15% godišnje)

.

Hlapićev klub

Read more...
Voliš li Hlapića i želiš kupovati Hlapićeve proizvode uz popust?

Učlani se u Hlapićev klub!

Svako dijete koje voli Hlapića i njegovu družinu može postati član Hlapićevog kluba i steći posebne pogodnosti te mogućnost kupnje Hlapićevih proizvoda s popustom u Hlapićevom dućanu. Pročitaj pravilnik Hlapićevog Kluba, i pošalji email na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. sa slijedećim podacima:
- ime i prezime
- datum i godina rođenja
- adresa
- email.
Tvoja iskaznica Hlapićevog kluba te čeka u Hlapićevom dućanu u Katančićevoj 3 u Zagrebu!

.

Dućan

Read more...

Hlapićeve proizvode možeš naći u Hlapićevom dućanu:

Katančićeva 3, Zagreb

Tel.: 01/4817-224

Radno vrijeme:

ponedjeljak - petak od 9:30 do 17:30 sati
subota od 09:00 do 14:00 sati

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.CROATIA FILM društvo s ograničenom odgovornošću za promet, proizvodnju i prikazivanje filmova,
Katančićeva 3, 10000 Zagreb, Hrvatska.

Društvo je upisano u registar Trgovačkog suda u Zagrebu, MBS: 080090482.

Račun kod Societe Generale - Splitska banka d.d Split - IBAN: HR7723300031100400364,
račun kod Raiffeisenbank Austria d.d., Zagreb - IBAN: HR0724840081100308180,
račun kod Zagrebačke banke d.d., Zagreb - IBAN: HR8323600001101297494,
račun kod Privredne banke Zagreb d.d. Zagreb - IBAN: HR8623400091110353413.

Temeljni kapital u iznosu 10.578.300,00 uplaćen u cijelosti
Član Uprave: Biserka Mihalić
MB 3207447, 
OIB: 74221993288

.
Previous Next
PREDSTAVLJAMO SLIKOVNICU: MOJI ZDRAVI ZUBI Draga djeco, za sve one koji žele čitanjem nešto i naučiti, predstavljamo slikovnicu „Moji zdravi zubi“ u kojoj vas Hlapić i Gita podučavaju čemu zub...
POKUŠAJMO RAZVRSTATI: VOĆE ILI POVRĆE Na prvu, svi znamo što je voće, a što povrće. No, znate li koja je osnovna razlika između njih i jeste li baš sigurn...
Raspored Sati Ispuni polja i isprintaj vlastiti raspored sati sa likovima Hlapića i Gite!.
GITINI RECEPTI: LININE ČOKONUTI PALAČINKE Ima bezbroj dobrih ideja za punjenja palačinki. Ovom receptu kojeg je dobila od Line, Gita ne može odoljeti! .
JESTE LI ZNALI: KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU PLANETA I ZVIJEZDA? Svi znamo da je naša Zemlja planeta, a naše Sunce zvijezda. A u čemu je razlika između planeta i zvijezda? Zvijez...
SIGURNOST NA INTERNETU: RAZMJENA FOTOGRAFIJA Iako ti se razmjena fotografija putem interneta i elektroničke pošte čini najbržim i najlakšim načinom da ih podijeliš s poznanicima, trebaš imati n...
NAPRAVI SAM: VJETRENJAČA Tko ne voli vjetar? Posebno ljeti kada nam donese svježinu i rastjera vruć zrak. Evo kako napraviti ...
JESTE LI ZNALI: KAKO I ZAŠTO NASTAJE MAGLA? Jesen je godišnje doba puno boja, ali i vrijeme kada se najčešće javljaju magle koje krajolik pretvaraju u jednoli...
IZ HLAPIĆEVE BIBLIOTEKE: INTERAKTIVNA SLIKOVNICA UČIM ENGLESKI S HLAPIĆEM Svi Hlapićevci već dobro znaju da je učenje s Hlapićem zabavno! I zato, učite engleski jezik uz interaktivni prog...
HLAPIĆEVA ŠKOLA ŠTEDNJE: ZAŠTO ŠTEDIMO? Draga djeco, znamo da često od svojih roditelja čujete riječ “štednja” ili razgovor o tome kako “treba štedjeti”. Pitate se: Zašto se mora štedjeti?...
BONTON: BUDITE LJUBAZNI! Svi mi volimo kada su drugi ljubazni i dobri prema nama, zar ne? Da bi drugi bili ljubazni prema nama, moramo i mi biti takvi prema njima. To je uvije...
POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE: DJECA NA CESTI Približava se početak školske godine kada će brojna djeca, na putu od kuće do škole, postati sudionici u prometu. Ovaj znak važan je prije svega za...